طرز تهیه خورش چغاله بادام

طرز تهیه خورش چغاله بادام

خورش چغاله بادام یکی از خورش های فصلی کشورمان است که به خاطر طعم ترش و متفاوتش طرفداران زیادی دارد. به این دلیل که چغاله بادام در فصل بهار موجود است می توانید این خورش خوشمزه را در این فصل طبخ کنید.

مواد لازم خورش چغاله بادام

چغاله بادام :•: 500 گرم

گوشت گوسفندی یا سینه مرغ :•: 700 گرم

نعنای تازه :•: 150 گرم

جعفری تازه :•: 350 گرم

پیاز بزرگ :•: 2 عدد

زردچوبه :•: 1 قاشق چایخوری

آب لیموترش و آب غوره :•: 1/2 فنجان

نمک و فلفل :•: به میزان لازم

روغن مایع :•: به مقدار لازم

طرز تهیه خورش چغاله بادام

برای تهیه خورش چغاله بادام ابتدا گوشت را با دقت بشویید و به شکل مکعبی یا مربع برش دهید ( مانند گوشت قورمه سبزی ) سپس چوب بالای چغاله ها را بگیرید و تمیز بشورید. پیازها را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و در قابلمه ای روغن بریزید

و شعله را کم کنید تا روغن بمرور زمان داغ شود و پیاز ها را در آن بریزید تا سرخ شوند و تکه گوشت ها را بهمراه چغاله ها اضافه کنید و تفت دهید و زردچوبه،فلفل،نمک به هر مقدار که تمایل دارید

با قاشق به روی مواد بپاشید و مجددا تفت دهید و 4 لیوان آب در قابلمه بریزید و در قابلمه را بگذارید و زیر شعله را کم کنید تا 45 دقیقه الی 1 ساعت مواد مغز پخت شوند زیرا زمان میبرد تا چغاله ها پخته شوند.

(هر 30 دقیقه یک سری به قابلمه بزنید و مواد را زیر ورو کنید و امتحان کنید گوشت و چغاله را که چه مقدار پخته شده اند)در این فاصله ای مواد درون قابلمه به آرامی در حال پخت هستند نعنا و جعفری را پاک کنید

و بشورید و روی دستمالی که آب را به خود بگیرد سبزیها را پهن کنید تا سریع خشک شوند ودر خرد کن بریزید یا روی تخته با چاقو خرد کنید و در تابه ای بریزید و زیر شعله را کم کنید و تفت دهید

تا آب سبزی کاملا خشک شود سپس مقدار کمی روغن بریزید وتفت دهید و زیر شعله را خاموش کنید.

بعد از آنکه چغاله و تکه گوشت ها نسبتا پخته شده بودند (کمی گیر داشتن در دندان) نعنا و جعفری را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا 20 دقیقه بعد مجددا امتحان کنید

اگر مواد خورش چغاله بادام پخته شده بودند آب لیمو ترش یا آبغوره را اضافه کنید و 10دقیقه بعد خورشت چغاله بادام آماده شده است، سپس در خورشت خوری بکشید.

توصیه می کنیم خورش چغاله بادام را مانند دیگر خورشت ها محبوب ایرانی مانند خورش قیمه و خورش فسنجان با پلو سرو کنید. می توانیم بجای گوشت گوسفندی یا گوساله از گوشت مرغ استفاده نماییم.

منبع : خورش چاقاله بادام مجلسی


/ 0 نظر / 48 بازدید